Ett sista andetag

Nu lånar jag Hannahs blogg en liten stund.

Vi fruktade aldrig döden Hannah och jag, bara det sista andetaget. För det var då vi skulle skiljas åt. Hannah tog sitt sista andetag 04:22 i natt och allt var väldigt lugnt. Hon fick ro på slutet och det var skönt att se. Skönt för henne, men jobbigt för oss andra.

12440609_10153505296478161_7309398454559566930_o1

Hannah ville så gärna nu på slutet få vila för hennes kropp var mest bara i vägen för henne. Hon ville röra sig och vara aktiv, och när hon inte orkade med att rida längre eller att vara med sina elever så försvann hon en liten bit för varje dag.

Jag vill tacka alla er som följt Hannah och hennes blogg. Ni som tagit er tid och skrivit alla fina kommentarer till henne. Hon har varit så glad och stolt över alla sina följare och har flera gånger uttryckt sin förvåning över all den kärlek som hon har fått.

Jag sa till henne vid något tillfälle att om man bara blev hälften så älskad som hon under sin livstid så kunde man vara nöjd. Hon kände er värme.

Tack även för alla blommor som hon har fått. Hon uppskattade dem mycket som ni säkert förstått.

20130525-600_1870-2

Vi mötte första gången på gymnasiet i början på 90-talet. Det som jag först såg hos henne var hennes leende och det är det som jag kommer att minnas henne för. När Hannah var glad var hon den vackraste.

Det tog sedan några år innan vi träffades igen men vi fick till slut nästan 14 år ihop, varav 5 år som gifta. Allt var inte en dans på rosor men det ska inte livet vara heller.

Jag älskar dig Hannah och jag kommer att sakna dig så mycket.

Tack för att ni har funnits där för henne/
Hennes make Alexander


Det kommer att komma information om minnesstund och ceremoni längre fram. Hon hade ett önskemål om att det skulle ske på Facebook och på bloggen och inte bara i tidningen, ”för vem läser tidningen nu för tiden” sa hon.

Stöd Cancerfonden och Hannahs minne med en turkos rosett.
https://www.facebook.com/TurkosaRosetten

Elever som Hannah hade på Stenhammarskolan har också startat en insamling till hennes minne på Cancerfonden.
https://www.cancerfonden.se/insamlingar/stenhammarskolans-stodinsamling

103 reaktioner till “Ett sista andetag”

 1. Beklagar med ? Ner för mina kinder
  Ni har varit så starka ihop
  Styrke kramar till dej Alex
  Hon kommer alltid finnss i våra hjärtan
  En turkosa nyans
  Kram

 2. Stort tack till er båda som låtit oss läsare följa er i er svåra tid. Tänker på alla ni nära o kära i denna stund.

 3. Åh så vackert skrivet!
  Otroligt starkt av dig!
  Vi är alla bättre människor för att vi kände finaste Hannah! ?
  Jag minns hur lycklig hon var när ni träffades!
  Mitt varmaste deltagande i er sorg och jag beklagar så! Sov gott starka, underbara, inspirerande och härliga Hannah! ?

 4. Sov gott min fina vän. ❤
  Alex, jag hoppas och tror att du vet hur otroligt mycket hon älskade dig och hur mycket du alltid betytt för henne. ❤

 5. De få gångerna jag träffade henne så strålade hon alltid glädje, oavsett hur bestämd hon var så var det med glädje. Ville mer än hon egentligen klarade av, men fick det att gå ändå.
  Mänskligheten har förlorat en av de största glädjespridarna. Jag hoppas hon får stråla mer nu än hon någonsin kunnat ❤

 6. Sov i ro Hannah! ❤ Har tänkt på dig hela dagen och av någon anledning satte jag på mig turkosa underkläder idag utan att tänka på det! Och Turkosa rosetten som jag fick igår på posten pryder min tröja första dagen idag …Fuck cancer!

 7. Otroligt fint skrivet? Alexander.
  Hannah finns kvar i minnet som en glad, Go och sprallig tjej. Styrkekramar till hela hennes familj ❤️

 8. Att ha haft turen att ha Hannah som lärare är jag tacksam över hon kommer att vara med oss varje dag resten av våra liv. Önskar dig all lycka i framtiden Alex❤

 9. Vad fint skrivet av dig Alex och vi kommer aldrig glömma Hanna.
  Vi fick förmånen att lära känna henne och dig tack vare vårt gemensamma intresse hästar förstås vad annars. Skönt att hon nu fått lugn och ro och sköt om dig många kramar ?????????

 10. Fina Hannah, vilken kämpe ❤❤
  Så fint skrivet Alex, hon pratade mycket och ofta om dig på jobbet. Vilken kärlek❤ styrke kramar

 11. Vilken styrka även Du måste besitta, Alexander, som kan formulera ett så starkt och gripande inlägg i denna svåra stund.
  Vet att Hannah alltid kommer att finnas i våra minnen, vi som haft förmånen att få lära känna henne.
  Även om sorgen just nu är tung att bära och tiden kanske inte läker alla sår, vissa ”sår” är ju orättvisa, så känns vetskapen om att de ljusa minnena kommer att bestå, som en tröst.

  Ta väl hand om Dig!

 12. Vackra ord. Nu är kampen över. Hannah finns för alltid med oss, med sitt vackra leende. Tänder ett ljus för er i denna stund ?

 13. Jag känner dig inte Alex men fick förmånen att lära känna din fantastiska fru ❤️ Så fint skrivet av er båda här på bloggen!
  Jag beundrar er gemensamma styrka! Livet är så skört ?
  Mina tankar finns hos dig o de dina idag & framöver ❤️

 14. Åh vad fin skrivet! ??? Tack för att vi fått delat slutet med er! Ni två, så otroligt starka människor. Tack för allt och stor kram Alex i denna svåra stund. -Hannah… för vem läser tidningen nu för tiden… Underbara du. Kommer minnas dig med ett stort leende. Vila I frid ???

 15. Beklagar sorgen Alex ❤️
  Man brukar ju säga att i de svåraste stunder finner man styrka, kanske de flesta av oss också har upplevt det i livet – men ändå, detta ofattbart grymma och orättvisa som Du Alex och Hannah har tagit Er igenom…Ni har verkligen visat en ofattbar styrka och mod.
  Tack Hannah

 16. Vi har aldrig träffats Alexander, jag gick i samma klass som Hannah på gymnasiet. Hon var en riktig glädjespridare. Jag beklagar verkligen sorgen, livet är grymt och orättvist ibland. ???

 17. Vila nu min vän? Idag lyssnar jag bara på Depeche…..
  Alex nu går mina tankar till dig. Vet att Hannah aldrig släppte tanken på dig efter gymnasiet tills ni träffades igen ❤

 18. Beklagar sorgen hoppas nu Hanna har får vila i frid ❤ mötte henne genom ridtravarföreningen för många år sedan, hoppas nu att du tar hand om alla kära hästar vi förlorat ?

 19. ??? Alla mina tankar går till dig Alex , Hannahs och dina anhörig.
  Ni och Hannah har vart så starka och du Alex visar här idag att fin styrka och ditt mod finns kvar. Till Hannah, vila i frid???

 20. En fantastisk lärare och kvinna har somnat in. Hannah hade en enorm förmåga att få ordning på ”strulputtar” i skolan, däribland min son. Han respekterade henne djupt? Även jag beundrade hennes driv och förmåga att fånga upp ALLA elever. Beklagar verkligen din stora förlust Alexander❤ Sov i ro fina Hannah❤

 21. Så fint skrivet, starkt av dig Alex.
  Jag är glad för att jag fick lära känna Hannah. Så ledsamt men nu lyser en stjärna starkt på himlen nu.
  Mina tankar är hos er alla. ❤

 22. Jag saknar Hannah otroligt mycket. Jag är en utav Hannahs eleve. Hannah har stärkt mig otroligt mycket och det kommer jag aldrig kunna tacka henne nog för. Hannah är den vackraste och starkaste kvinnan som finns. Ändå om hon fick cancer så stoppade det inte henne att vara med oss elever. Hannah har gjort otroligt mycket för mig som jag inte kan förklara med ord. Vila i Frid finaste ängel????

 23. Stora ord från en stor man. Hannah kommer alltid finnas vid din sida, oavsett vart livet än tar dig Alex. Du kommer kunna leva igen, även om det tar tid. Du vet var jag finns om jag kan hjälpa dig på något sätt.

  Tack Hannah för alla fina minnen. Jag kommer alltid bära dem med mig, även om jag inte får prata med dig om dem mer. Vila nu i frid älskade syster.

 24. Så ledsamt! Hoppas att du har styrka och människor omkring dig så du tar dig igenom detta, Alexander.
  Tänker behålla den friska och glada Hannah i minnet!

 25. Så fint skrivet. Även jag kommer att lomma ihåg hennes leende, glädje och hennes energi. Hon var en underbar människa och vi är alla bättre människor efter att ha fått ha förmånen att ha haft henne i våra liv.

  Tänker på dig och önskar dig allt gott och massor av styrka i den svåra tid som ligger framför dig.
  ?

 26. Ett vackert farväl i ord från dig Alex.
  ”The greatest thing you’ll ever learn is just to love and be loved in return”.
  Fint att du fanns där för henne.

 27. Kram till dig Alex som trots allt ändå lyckas skriva så fint och informera oss andra. Världen blev nyss lite fattigare även om det är skönt att hon inte behöver lida mer och funnit frid. Jag beklagar verkligen sorgen och förlusten.
  Hon kommer för alltid att finnas kvar hos oss som kände henne i våra minnen.

 28. Att du skulle vandra samma väg som Jossan är väldigt tråkigt ❤️. Minns dagen som igår när vi stod utanför kyrkan efter Jossans begravning ❤️. Blev starkt berörd att läsa om dig bortgång idag ❤️. Vila i frid ❤️

 29. Kan en dikt trösta lite?

  Gråt inte för att jag är död
  jag finns inom dej alltid
  Du har min röst
  den finns i dej
  den kan du höra
  när du vill
  Du har mitt ansikte
  min kropp
  Jag finns i dej
  Du kan ta fram mej
  när du vill
  Allt som finns kvar
  av mej
  är inom dej
  Så är vi jämt tillsammans.?

  Barbro Lindgren

 30. Vilka vackra ord Alex, så mycket kärlek. Jag önskar att du finner frid i vetskapen att hennes kamp äntligen är över, att hon får vila nu och inte lida mer. Jag kommer bära med mig minnen av en rödhårig glad och envis Hanna från min barndom och ungdom, full av liv och glädje. Sov sött fina Hanna ❤

 31. Nu har Hannah fått frid och slipper lida. Himlen har fått ännu en lysande stjärna…en som är lite turkos <3…Hoppas du tar hand om dig Alex, mina varmaste tankar går till dig och övriga närstående. Tack för att Ni delat med er av glädje och sorg. Orden räcker inte till. Inget kan ändra det som just skett…men någon sa "det är som mörkast före gryningen"…. livet blir inte detsamma mer, men jag hoppas ändå att livet och glädjen återvänder till dig/er så att du/ni senare kan glädjas åt era minnen, som den finaste skatt det är <3

 32. Beklagar sorgen verkligen!!?
  Hannah var världens bästa lärare och människa, men nu är hon även himlens finaste ängel!!! Så stark och vacker som hon är inte alla ❤️❤️???? // en gammal elev ??

 33. Så fint och helt rätt beskrivet Alex. Du har varit sådant stöd för Hannah som få kanske hade klarar. Hoppas du finner tröst av dina nära. Ta hand om dig. Din ängel firar sin födelsedag på annan plats dit vi alla ska och vi hoppas att det finns ett Nangijala.

 34. Finaste Hannah, vila i frid??? Tack för allt du gjort och all kunskap och skratt du gett mig under dom åren jag fick ha dig som lärare. Ingen lärare har förstått min prestationsångest men på något underbart sätt så förstod och hjälpte du mig utan att jag ens berättat hur jag mådde. Jag trodde aldrig att en lärare skulle betyda så mycket för mig men du var så mycket mer än en bara en lärare. Jag minns när du var och tittade på Merk-cupen och jag var med och hoppade Marongi och det gick hur dåligt som helst men du sa ändå ”det var jättebra ridet Anna för jag såg hur du kämpade”. Du gav liksom aldrig upp på mig utan du hjälpte mig upp istället för att kritisera mig när jag redan kände mig dålig. Det kommer alltid finnas en plats i mitt hjärta för dig❤️?❤️

 35. Sov gott Hannah… ❤️❤️❤️
  Mina tankar finns hos Alex och övriga nära som sörjer en fantastisk kvinna. Hanna har inspirerat och berört många under sitt alltför korta liv. ?

 36. Det var väldigt fint skrivet Alex och jag beklagar verkligen sorgen. Jag bär den turkosa rosetten och minns Hannah. Turkos har alltid fört mina tankar till havet. Nu när jag har följt Hannah’s blogg har färgen fått fler betydelser. Turkos är för mig numera även symbol för styrka, mod och beslutsamhet. Ta hand om er.

 37. Mycket fint skrivet Alex. Många tankar om hur är bräckligt och oförutsägbart livet är. Himlen har fått en starkare stjärna idag. Ta hand om Dig Alex.

 38. Så vackert skrivet och visst är det så att bakom denna framgångsrika kvinna Hannah var så har du stått bakom och stöttat henne.
  Jag är tacksam över att ha fått tagit del av Hannahs energi och inspiration.
  ❤️?❤️

 39. Jag beklagar verkligen sorgen! Hannah var en fantastisk lärare med ett guldvärd hjärta. Jag hoppas på det bästa för er och att hon vilar i frid

 40. Hannah var den allra bästa lärare jag har haft. Jag beklagar väldigt mycket och hoppas att hon har fått ett fint minne för sista sekunden. Vila i fred, min bästa lärare <3!!!

 41. Tack för att du lämnade ett fint avtryck hos mina barn.
  Tankar går nu till er anhöriga, hoppas livet kan bli närmast detsamma igen, tids nog.
  Hannah lever kvar, i minnet hos många.
  Sov i ro?

 42. TACK Alex för dina fina ord och att du orkar dela med dig i er svåra stund.
  Att stå bredvid sin älskade och se att livet sakta tynar bort måste vara fruktansvärt. Att försöka förstå något man inte vill förstå, att acceptera något man inte vill acceptera och till slut kom dagen som vi alla innerst inne förstod skulle komma och tog din älskade med sig. Men Hannah är fortfarande din och finns med dig och oss andra i våra hjärtan.
  Jag hoppas du har stöd och hjälp av dina nära och kära och orkar hitta tillbaka till en vardag där livet finner en mening och att du finner ett sätt att leva tillsammans med din sorg och saknad. När livet känns som tyngts plocka då fram ett minne från era år tillsammans som får dig att le en stund.

  Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
  och någonting alldeles oväntat sker.
  Världen förändrar sig varje dag
  men ibland blir den aldrig densamma mer.

  Styrkekramar till dig och dina kära

 43. Många varma tankar och styrkekramar! Har många ljusa minnen av en energisk och glad Hanna på lärarhögskolan och i stallet.
  Kram Anna

 44. Tack för den tid jag fått jobba tillsammans med dig. ?
  Himlen har berikats med en vacker ängel dock alldeles för ung. ?
  Vila i frid fina Hannah!
  Alla tankar till er nära och kära. ❤️

 45. Hej
  Kom in här på bloggen för en tid sedan när jag sökte på ordet ”Trasdocka”. Minns inte nu varför jag sökte det, men jag råkade hamna här. Efter att ha sett vad bloggen handlade om så kände jag mig tvungen att skriva några rader, hade känts så fel att bara lämna utan att skriva något.
  Som en helt okänd ville jag inte skriva mera, ville inte lägga mig i, men nu när jag ser att det är över så vill jag göra det.
  Jag beklagar så att det skulle gå så här och att denna cancern alls finns. Jag beklagar förlusten och jag känner med alla drabbade.
  Hannah verkar ha varit en mycket tapper människa!
  Min allra största respekt och mina varmaste kondoleanser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *