Campto

Det är lite tidigt än att avgöra biverkningarna, men jag kan ju berätta hur behandlingen gick i alla fall. I måndags fick jag min första dos av Campto. Jag fick lite synrubbning en kort stund av behandlingen men blodtrycket höll sig i schack. Innan vi ens hunnit från sjukhuset började jag svettas, men i övrigt kände jag mig lite piggare än vanligt. Väl hemma fortsatte svettningarna ett tag, sedan blev jag trött men inte så att jag somnade direkt. Jag kunde äta ordentligt med middag men som vanligt lade jag mig tidigt.

På natten när maken kom in så vaknade jag till och kände mig illamående. Framåt småtimmarna försökte jag äta lite torkade äpplen som jag har på nattduksbordet och när klockan ringde masade jag mig upp. Frukost kände jag direkt att det var helt uteslutet och jag vågade inte ta min medicin mot illamående eftersom jag hade fått dropp mot det under dagen. Efter att jag borstat tänderna kom äppelbitarna upp igen och jag fick lägga mig i sängen. Det blev en extremt kort arbetsdag då jag blev skjutsad in vid 20 i 9 och lämnade igen vid 20 över 11, men jag hann i alla fall riva av min lektion, med stöd av vikarie som mina kära arbetskamrater satt in för säkerhets skull.

När jag så kom in till sjukhuset för behandling 2 beslöt de att bara ge mig dropp i form av saltlösning + mot illamående och Betapred intravenöst. Inga cellgifter den gången, och så lade de upp en ny plan för att jag inte ska bli illamående. Jag fick också stränga order om att ta mina Metoklorpramid även om jag har fått annan medicin mot illamående. Full dos de närmaste dagarna och sedan trappa ner.

Lättare klåda och pigmentfläckar hänger kvar. Det känns också som att håret på armarna har vuxit till en skog, men det kan vara att armarna är mycket smalare än förut som ger mig den känslan. Men 2 cm långa hårstrån på armarna är jag rätt säker på att jag inte haft förr. 🙂

En reaktion till “Campto”

  1. Är ganska säker på att håret på armarna växt ut bara för att våren är så kall, även om SMHI hävdar motsatsen ?
    Usch, att äta medicin mot illamående som man får av medicin. Hoppas den nya medicinen hjälpte! ☀️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *